Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Met klein maar select groepje naar Etten

Vanmorgen maar een heel klein maar wel heel select groepje: Pieter, Rocus en ik. Rocus is jarig geweest en zal, zoals bij de start al afgekondigd, vandaag trakteren. Drie man is best weinig, maar oneindig veel meer dan vorige week, toen er niemand was. De week daarvoor ook slechts drie man. Tjah, wat moet je er van zeggen?

Pieter geeft aan al weken niet meer gefietst te hebben en een aantal afscheidsparty’s achter de rug te hebben. Hij voelt zich vandaag niet zo sterk. Rocus heeft een zware week met oud-collega’s op Ameland achter de rug en geeft ook al aan, dat het vandaag niet veel gaat worden (wat in de praktijk best meeviel). Dan maar wat rustiger aan en kijken wat er in zit vandaag. Koffie bij Tiemessen in Etten gaat het worden.

Bij de start is het best heel fris. De lange broek en lange mouwen komen wel heel goed van pas. Via de overbekende route: Doesburg, langs Rotra, over de IJsseldijk en dan links-rechts-links-rechts-links-rechts-links-rechts naar Drempt. Tussen de holes van de Keppelse golfbaan door richting Hummelo en dan naar de Witte Brink. Bij café de Tol richting Zelhem en dan binnendoor naar de Wassinkbrink. Vervolgens IJzevoorde en dan rechts-links-links naar het Goor. Onder de A18 door, langs het Onland naar Gaanderen en dan via Terborg naar Etten. Inmiddels is het een stuk warmer geworden, maar we durven het toch niet aan om op het terras te gaan zitten. Ook binnen blijken we geen QR-code nodig te hebben. “Doar doet wie niet an in Ettn!”.

Prima traktatie en goede gesprekken over onze bezigheden. “Lang zal die leven” voor Rocus en dan weer op de fiets via Klein Azewijn naar Lengel en ’s Heerenberg. Sprintje op de Peeskesweg, wie het eerste boven is. Rocus doet tijdens de klim hardop mondeling verslag. “De jonge garde laat nu Ellecom achter zich; weldra zal ook Eerbeek het hoofd moeten buigen“, aldus Rocus. In Beek komt het peloton weer bij elkaar en vervolgen we onze weg naar Didam, Angerlo en Doesburg. Pieter geeft aan geen trek te hebben in de traditionele sprint tegen de brug op, waardoor alleen Rocus en ondergetekende overblijven voor het duel. Hoewel het nauwelijks een duel wordt, want Rocus sprint mij voorbij en is al boven op de brug als ik nog maar halverwege ben. In Dieren op mijn teller: 77,5 km en 139 hoogtemeters met een gemiddelde van 26,7.