Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De Bello’s kruipen uit hun zwift

Ik moet goed kijken, een opstootje bij de Spar? Neen, voor mij zijn al zes Bello’s gearriveerd en na mij komt er nog één. Bijna allen hebben hun Bello-windvanger aan, een mooi gezicht. Een heel fraaie opkomst.

Omdat het 9.00 uur is, is het goed mogelijk dat andere Bello’s om 8.30 uur zijn gestart, we zijn ze onderweg niet tegengekomen. Hiermee kom ik bij de geopperde vraag die bijna nog belangrijker is dan de informatie-uitwisseling over vaccinaties e.d.; kunnen we vertrekken zonder de president? Duidelijk is dat niet iedereen over dezelfde informatie beschikt omtrent de fietsactiviteiten van de tachtigjarige. Het lijkt er op dat de grote roerganger slechts mondjesmaat, beetje bij beetje, wat informatie hier en daar naar buiten laat sijpelen. Grote vraagtekens. Maar zou de app-wisseling van deze week meer informatie geven? De secretaris van de jaarvergadering stuurde een starttijd herinnering voor vandaag, keurig bevestigd door Pieter maar weertechnisch afgeserveerd door Ferry. Deze laatste blijkt ook de route voor vandaag te hebben voorbereid. Wat gebeurt er toch allemaal achter de schermen?

De route leidt er echter niet onder. Ferry trakteert Pieter, Willem, Roel, Maarten, Arne, Arre en mij op een fraai rondje Veluwe, langs Eerbeek, Loenen, Hoenderloo, Radio Kootwijk, Kootwijk, Harskamp, Roekel en Mossel. Eerst naar noordwesten om daarna na de pauze met de wind in de rug in tempo richting huis te kunnen rijden.

Zoals vaker afgelopen weken blijkt de pauzelocatie (Harskamp) geen koffie op te leveren; na vergeefs speuren wordt Mossel als volgende target uitgezocht. De boerderij aldaar blijkt inmiddels een heuse uitspanning geworden met een fijn TO GO loket. Arne regelt daar op prima wijze, geholpen door Roel, voor de groep acht maal goede koffie en een flink stuk appeltaart. Een fijne pauze (jammer van die dobbelsteen) waarna we heerlijk slingerend over zandpaden richting Planken Wambuis rijden en daar zonder lekke banden aankomen.

Via de Verlengde Arnhemseweg en de Koningsweg mogen we nog eenmaal vlammen op de klim naar de Brandtoren. Via de bocht op de Zijpeberg draaien we richting Burgemeester Bloemersweg, zodat de groep iets na twaalven op de Lange Juffer definitief splitst en Willem zich nog net op tijd bij Elly weet te melden en Arre de eerste centennial van dit seizoen realiseert.

Tot slot mijn cijfers (aldus Garmin): 92,95 km verreden, 423 hoogtemeters, gemiddelde hartslag 124 (max 162), 1960 kcal en gemiddelde temperatuur 8,4 (min 5,0 max 15,0) graden.