Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Waar w

Waar waren Arre, Coen en Wiebe  vanmorgen? Zondagmorgen Bello-time toch? Met ook nog eens  prima fietsweer. En toch schitteren door afwezigheid.
De verklaring is deze. Zij hebben gisteren met drie Veluwerijders (Marinus, Remko en Ron) de toerklassieker Veenendaal-Veenendaal gefietst. Een mooie tocht van 135 km. en zo ‘n 1.000 hoogtemeters die onder voortreffelijke weersomstandigheden kon worden verreden. En omdat variatie in de training belangrijk is ga je dan zondag niet nogmaals op de fiets klimmen maar rusten. Want dat is volgens de geleerden minstens een zo belangrijk training. Vandaar.
Zaterdag om 7.30 uur vertrokken  Remco bij Marinus en Coen en Ron bij Wiebe in de auto naar Veenendaal. Om daar om 8.15 uur Arre te ontmoeten. Die was al om 6.30 op de fiets gestapt en naar Veenendaal gefietst. Zodoende kon hij het voor hem tweede en voor ons eerste gedeelte van de tocht met ons mee fietsen en toch mooi op tijd thuis zijn.
Het was beredruk bij het clubhuis van de organiserende vereniging, de AXA valleirenners, waar 2.400 deelnemers, 600 meer dan verwacht, aan de start verschenen.   
Het parcours liep over de Amerongse Berg, de Defensieweg, de beklimmingen rondom Oosterbeek met o.a. de Italiaanseweg en via Arnhem naderden we  onze eigen achtertuin, de Posbank. Er werd stevig gefietst en vaak waren we onderdeel van grote groepen renners die er eenzelfde gedachte op nahielden. Dus waren we best aan koffie toe bij de Hunting Lodge  alvorens de Emma Pyramide  op te fietsen. Bij vertrek bleek Coen een lekke band te hebben. Snel een nieuw bandje erin maar daarvan hield het ventiel het voor gezien. Tweede bandje erop en we konden de Zypenberg op. Toen de Snippendaalseweg naar beneden en bij Strijland de Posbank weer op.  Arre had het goed naar zijn zin een bleef nog maar eventjes meefietsen. Bij de kop van de Koningsweg kreeg Coen weer een lekke band en daar baalde hij zo van dat hij spontaan de brui er aan gaf en linea recta naar Goossens fietste waar twee nieuwe buitenbanden werden gemonteerd.
Met vijf man vervolgden we de koers om via Schaarsbergen, wederom Oosterbeek  (waar Arre afzwaaide) , Doorwerth  en Heveadorp bij de ravitaillering in Heelsum aan te komen. Snel een bekertje drinken en een plak koek en na de Wageningse Berg via de Rijndijk naar de Grebbeberg in Rhenen.
Via de Defensieweg, nu van de andere kant,  kwamen we om 14.00 uur aan in Veenendaal. Een mooie en stevige tocht, de eerste boven de 100 km., zat erop. Een mooie training voor onze verdere fietsactiviteiten dit seizoen.