Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Verjaardagstaartje (en koffie) van Pieter in Laren

Afgelopen vrijdag is Pieter 67 geworden. Dat wordt natuurlijk groots gevierd. Vijf Bello’s wilden dit feestje wel meemaken (de rest is waarschijnlijk nog op vakantie of had andere bezigheden). Heel fijn was het om Ruud (na lange afwezigheid wegens zijn rug) en Meindert (vakantie) weer bij ons groepje te zien aansluiten. Uiteraard zijn Ferry, Rocus en feestvarken Pieter bijna altijd van de partij. Ikzelf probeer sinds de terugkomst van vakantie zowel op zondag als op woensdag mijn conditie op te vijzelen. Voorafgaande aan deze tocht was er enige discussie waarheen we zouden gaan. Rocus stelde Laren voor. Ferry zag mogelijkheden voor een al langer geplande tocht naar Nijverdal (via de Holterberg). Pieter en Ruud wilden echter een wat beperktere tocht, zodat Ferry ons de tocht ‘085 Laren’ aanleverde. Uiteraard hebben we die toen ook gefietst. Via Doesburg en Zwarte Schaar reden we onder Toldijk door richting Keijenborg om dan net voor Keijenborg naar het noorden te fietsen. Door Vorden en Almen naar het terras in Laren. Denkend aan de sterke voorkeur van Maarten, die we helaas een tijd zullen moeten missen, kiezen we uiteraard voor het terras rechts en niet zoals vroeger links. Maarten, in gedachten was jij er vandaag ook bij! Sterkte bij het herstel. Tijdens de koffie ging het over veel verschillende dingen en natuurlijk ook even over de GBBT. Ook de tocht met de Veluwerijders van afgelopen woensdag, waarbij we fietsles kregen van drie snelle dames, kwam aan bod. Gaat het weer een beetje, Jan?

Uiteraard werd er ook gezongen voor Pieter. Hierna gingen we op pad voor het tweede deel (met de wind achter). We reden door Eefde naar Zutphen, waar we via het industrieterrein naar de oude brug reden. Bij de Hoven namen we afscheid van Ruud, Die het tot daar zeer goed had volgehouden, maar die het laatste stuk in zijn eigen tempo wilde rijden. Ergens in de buurt van Tonden ging het echter mis. Ferry probeerde een doorntje op de weg te ontwijken, maar dat lukte niet, zodat het gevolg een lekke voorband was. Dat bleek nog niet zo eenvoudig op te lossen. Het doorntje hield zich met al zijn uitsteekseltjes stevig vast aan Ferry’s band en week ook niet voor de sterke tanden van Ferry. Wat subtieler kietelen met mijn vinger bleek een betere oplossing. Daarna volgde nog een struggle met het nieuwe Lezinepompje van Ferry en een onbegrijpelijke discussie over het verschil tussen een Draisine en een Lezine. Kortom, meligheid ten top. Daarbij werden we ook nog door twee passerende racefietsers er opmerkzaam op gemaakt, dat we midden op de weg stonden. Ja, dat wisten we uiteraard wel, anders waren we wel in de berm gaan staan.

Pieter had beloofd om om 12:30 thuis te zijn en dat werd nu wel heel krap. Dus ging het gas er op en stoof hij weg in de richting van Laag Soeren. Met veel moeite wisten we hem in een lange sliert enigszins te volgen. Bij het kanaal ging Meindert er af en in Dieren ik. Rocus volgde de Ellecommers nog om nog een stukje te kunnen klimmen. Hij reed via de Elsberg naar Eerbeek.