Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Tegen de wind in naar Radio Kootwijk

Bij de Spar slechts een drietal: Maarten, Rocus en Willem. Het blijkt enigzins te waaien en daarom wordt besloten voor de pauze tegen de wind in te rijden, zodat het na de pauze een kwestie van terugzeilen is. Omdat Maarten (of was het Rocus) de wind vassteld op noord-west willen we richting Radio Kootrwijk. Rocus wil graag langs de Apenheul en ook dat voorstel wordt meten geaaccepteerd.

Maarten en ik nemen de kop, maar door de afwezigheid gedurende 2 zondagen blijk ik niet lekker op gang te komen. Dus gaat Rocus naast Maarten fietsen en al keuvelend over van alles en nog wat gaat het via Laag Soeren, Eerbeek, Loenen, West-Apeldoorn, Hoog Soeren naar Nieuw Milligen. Geheel uit de wind gehouden, kom ik langzaam weer op een redelijk niveau. Net na Nieuw-Milligen besluit iemand dat het nog te vroeg is voor koffie en maken we er een extra lus via Stroe bij.

Op ons bekende terras is het nog leeg, waardoor de bediening vlot verloopt. We zijn solidair en nemen allemaal een stuk appeltaart in de wetenschap, dat dat op de terugweg er weer afgefiets moet worden. Ondanks het kleine gezelschap, is er zoveel te bespreken, dat de pauze toch best lang wordt. We dobbelen nog wel, maar ik leg maar meteen een zes, wat de spanning er natuurlijk wel onmiddelijk vanafhaalt. Ondertussen loopt het terras langzaam vol en vertrekken wij weer.

De terugweg gaat via Hoenderlo, Deelen en de Brandtoren. Op de Posbank nemen Rocus en ik afscheid van Maarten en fietsen wij via de Bloemersweg weer terug naar huis. Een hele mooie tocht; temeer omdat we het ondanks de voorspelling helemaal droog hebben gehouden.