Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Storm Oost 5 naar Laren

Even gecheckt: windkracht 3 uit OostNoordOost. Het voelde echter als Oost 5, zo pittig werden we door de wind gegeseld.
Uitgezwaaid door Roel gingen vanochtend de volgende Bello’s op pad: Ferry, Pieter, Rocus, Meindert en Maarten. Wind uit het Oosten, dus naar Laren. Eerst naar Voorst, lekker zigzaggend door het bos en langs de weilanden. Bij Voorst naar de IJssel waar we kunnen genieten van de wind. En de IJssel zelf, deze is helemaal gevuld met water, wat een prachtig brede rivier oplevert. Tot Deventer heb ik dacht ik redelijk wat kopwerk gedaan, daarna is pijp leeg en hang ik zwoegend achteraan. Ferry is gelukkig dan warm gedraaid en zet zich in Epse op kop om deze plek tot aan Laren niet af te geven. Daarmee trotseren we de wind het en volgens sommigen ellenlange saaie stuk in de buurt van Harfsen. Bij Laren is het mooier, heel klein beetje glooiend, maar vooral ook omdat we daar aan de koffie gaan. Witkamp dus, het daartegenover gelegen café-restaurant met het fraaie terras is volledig leeg en dus ook verlaten. Een van de Bello’s had in het verleden een vloek over deze tent uitgesproken, maar dit resultaat was hem toch te gortig. Witkamp zat nu dus vol met racefietsers, een levendige tent op de zondagmorgen – en niets mis met de koffie en appeltaart en slagroom.
Na de pauze iets binnendoor naar Doesburg, niet via Lochem maar licht slingerend langs Vorden, Hengelo, Toldijk en Steenderen. Nu heeft Pieter het op zijn heupen, in een moordend tempo leidt hij de andere vier door de Achterhoek, een klein beetje gered door Pieter’s richtinggevoel zodat we bij het (af en toe) keren even kunnen bijkomen.
Veilig bereiken we Doesburg waarna de groep zich opsplitst en Meindert en Rocus ieder deels via een eigen route de 100 km in de pocket krijgen. Rest mij de vier anderen te bedanken voor hun fraaie fietswerk; indrukwekkend wat Maarten doet en Ferry laat zien. Pieter is verslaafd aan Kamp van Koningsbruggen, het lijkt of hij gewoon in de praktijk meedoet en Meindert traint stevig en dat werpt mooi zijn vruchten af. Jammer dat ik volgende week het rondje moet overslaan.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *