Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Rondje Zelhem

Vandaag 8 bello’s aan de start, misschien wel een seizoen record. Uit Arnhem Ton, uit Dieren Wiebe, Ruud en Willem, uit Ellecom Pieter en Ferry, uit Rheden Maarten en uit Laag Soeren Meindert.

Met zo’n divers gezelschap is het dus niet gemakkelijk een bestemming voor onze fietstocht te kiezen. Tot Willem zei dat het de Achterhoek moest worden, sterker nog de beroemde uitspanning in Etten. Maar dan wel over Zutphen, een poging om de route te verlengen.

Niemand protesteerde dus eerst naar Zutphen. Daarna ging het verder in oostelijke richting en het bleek al snel dat Etten geen optie meer was om koffie te drinken.

Pieter is deze week jarig, ja zelfs hij wordt 65, en wilde zo snel mogelijk trakteren. En omdat we toch door Zelhem reden gebeurde dat daar. Ik moet zeggen, we zitten er nooit maar dat is volledig onterecht. Goede koffie en drie verschillende stukken appelgebak geserveerd met echte slagroom. Waar krijg je zo iets.

Toen bleek dat Pieter ook echt betaald had werd er natuurlijk ook nog voor hem gezongen. Daar had verder niemand last van want wij waren alleen op het terras.

Na deze pauze wilde Willem toch nog even bewijzen dat hij wel degelijk de weg naar Etten weet te vinden. Alleen ging de koffie aldaar natuurlijk niet door. Normaal rijden we dan door naar s Heerenberg maar nu ging het rechtstreeks naar Doetinchem waar Pieter natuurlijk perfect de weg kent. Met hem aan de leiding ging het langs de oude IJssel richting Dieren, eerder had Ton al afscheid genomen. Vlak voor Ellecom werd het zo maar ineens erg donker en net toen ik binnen was begon het even erg hard te regenen. Ik ben bang dat Maarten op weg naar Rheden het niet droog heeft gehouden.