Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Op de zond

Op de zondag, dat de zomertijd weer een feit was, verscheen ik wat slaperig na een korte nacht met (te)weinig slaap om 08.30 uur op de vd Waalslaan, waar ik Bouke wat slaperig achter het raam zag staan. Samen met Rocus, die als enige van onze hele club aanwezig was, ben ik richting Vorden vertrokken. Het was bij de start behoorlijk fris maar met een vrijwel constant tempo, dat tussen 29-32 Km/h lag, reden wij voortdurend in gesprek via Steenderen naar vorden ,Lochem en naar de koffie in Laren. Koud hebben we het eigenlijk niet gehad. Na de koffie waren er de gebruikelijke startklachten en ook een forse tegenwind, waardoor we veel meer vermogen moesten leveren om de snelheid constante te kunnen houden. Was mijn hartslag voor de koffie meestal in de buurt van 120/min. na de koffie zat ik rond de 140-145/min. We konden wel steeds in gesprek blijven. Zo gebeurde het dat we ron 11.30 uur met bijna 80 km op de teller weer in Eerbeek terug waren. Volgende week doe ik mee met een ATB-tocht van de lions over de veluwezoom van 50 km. start tussen 09-10.30 uur op de Doonweg; kosten 3-4 euro en opbrengst voor het Liliane-fonds. Behalve over de gebruikelijk ATB-route gaat de tocht ook door gebieden van Natuurmonumenten en Gelders Landschap die anders gesloten zijn. Zijn er nog meer liefhebbers, dan stel ik voor oom om 09.00 uur te starten. Wiebe rijdt met me mee. Groeten, Roel Simonis