Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Onder begeleiding naar de Spar

Onder begeleiding naar de Spar. Roel is graag bereid mij de weg naar de Spar te wijzen, een route die mijn fiets al meerdere maanden niet meer heeft gereden. Om er extra lang van te genieten, staat Roel al vroeg voor de deur. Rustig peddelend gaan we naar Dieren en geniet ik van het landschap. Willem heeft zijn komst aangekondigd, en daar blijft het bij. Gedrieën gaan we op pad.

Een overzichtelijk rondje is Roels voorstel: Loenen, Hoenderloo, Otterloo, Schaarsbergen, brandtoren. En waar Willem een bui voorzag tussen 10 en 11 uur, druppelt het heel erg lichtjes in Eerbeek en rijden we richting Loenen een helder blauwe lucht in. Een verder droge ochtend met een zwabberende wind; een feest voor de zintuigen.

Het voelen komt ook aan de orde, in Hoenderloo is er een lekke band (zijn naam begint met een R, maar ik ben het niet!) zodat de handschoenen uitgaan en drie paar handen het fietsmateriaal kunnen betasten.

Daarna in lekker tempo naar Otterloo waar Roel ons naar de Wever Lodge loodst. Bestaat sinds 1934 en is in 2021 onder handen genomen en in oude luister hersteld. Nog net geen terrasweer, achter het glas hebben we ook het prachtige uitzicht. En appelgebak van bijzondere kwaliteit. Fijne pauze dus. Inclusief Willem’s dobbelsteen, waarmee mijn eerste 6 van het seizen werd gegooid.

Via de Harderwijkerweg en Koningsweg rijden we naar de A50, goed doortrappend en regelmatig van kopman wisselend. Op de klimmetjes naar de Brandtoren en Lange Juffer gaat Willem los, duidelijk aangevend dat de rest nog wat hoogtemeters moet maken om hem straks in de GBBT bij te kunnen houden. Een mooi doel voor de komende maanden.

Met 65 km, 240 hoogtemeters en een maximale hartslag van 157 bpm is het seizoen goed gestart.