Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Om maar ev

Om maar even aan te geven waar een ieder in de pikorde staat: vandaag heb ik ook weer een tochtje gemaakt. Ik fietste 47,5 kilometer ver (dat is de helft van 95) met een gemiddelde van 25 (dat is de helft van 50) en een maximum van 35 km/uur. Natuurlijk heb ik excuses: ik reed niet op een racefiets maar op een cross-hybride, ik was alleen en moest bovendien voortdurend op mijn nieuwe speeltje kijken (sinds mijn verjaardag beschik ik over een Garmin Etrex H: een éénvoudige GPS voor wandelen en op de fiets). Snelheden van over de 55 km zijn nog niet aan mij besteed, maar ik doe mijn best. Ik reed een rondje Angerlo, Hummelo, Wiite Brink, Wichmond, Vierakker en bij ’t Spittaal over de brug, via Brummen weer naar Dieren. Vooral de klim over de brug en de tegenwind bij Kortenoever waren zwaar.

Met dank aan de GPS heb ik veel nieuwe wegen gezien. Ik had een weg ingepland, die ongeveer in een rechte lijn van Witte Brink (waar het stamcafé van Bennie Jolink staat) naar Wichmond liep. Nog nooit eerder daar geweest! Kwam langs prachtige boerderijen, scholen met de Bijbel en landhuizen. Inmiddels wel geleerd, dat je op een GPS geen heen en terugweg over elkaar moet plannen. Bij de start op de Harderwijkerweg werd mij vriendelijk doch dringend verzocht om te keren. Het eindpunt van de tocht was bijna bereikt! Ik heb toch maar doorgezet en bij de Burgemeester de Bruinstraat kwam het helemaal weer in orde.

Voor mij wordt de GBBT 2010 de ultieme uitdaging. Ik geef me nu al vast op als hekkesluiter.