Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Nijmegen alt

 

Het blijkt vandaag een trainingsrit te worden voor Andermatt, eind deze maand. Slechts vier man aan de start ondanks het vooruitzicht van een traktatie van Pieter wegens het bereiken van zijn 66ste levensjaar.

Na kort overleg wordt besloten op een alternatieve manier naar Nijmegen te gaan, dwz niet over Doesburg maar gewoon door de Veluwe. We (Willem, Rocus, Pieter en ik) passeren de bruggen bij Heteren (over de Neder-Rijn) en Ewijk (over de Waal) met een behoorlijke zuidwesten wind tegen. Verder is het prachtig fietsweer, na een bewolkte start komt de zon steeds vaker erbij. Er zijn opvallend weinig mede-fietsers op de weg, als gevolg van de vakantie of is het de wind?

Hierna nemen we de 10 km lange Waaldijk langs Beuningen en Weurt richting Nijmegen. Volgens mijn beste kennis heeft Bello hier nog nooit gefietst. De dijk is helemaal afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en een genot om over te fietsen, zeker met de krachtige wind in de rug vandaag.

Na ruim 62 km pauzeren we op de Waalkade in Nijmegen. Pieter trakteert hier op koffie met gebak. Na de pauze is het helemaal een feest om te fietsen, permanent hebben we de wind in de rug en de snelheid loopt hierdoor behoorlijk op. Kwart voor een ben ik weer thuis met 99 km op de teller.