Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Na diverse

Na diverse discussies gisterenavond of we nu wel of niet het mooie rondje wat Ferry had uitgezet zouden rijden werd er toch door een ieder voor gekozen het rondje gezamelijk te starten met de mogelijkheid om eventueel eerder af te haken.
Vanmorgen zijn we dan ook na een heerlijk verzorgd ontbijt en met een stralend zonnetje om 08.30 uur vertrokken.
De 1e col was meteen de moeite waard en na een hele lange klim kwamen we aan op de Col de Cayolle (1195 HM) waar we allen kort na elkaar arriveerde. Er werd meteen snel afgedaald naar de koffiestop in St. Martin d’entre waar ze ons al opwachten met vers gebakken bosbessentaart.
Na de koffiestop scheiden de mannen zich van de jongens en besloten 10man het rondje van Ferry te vervolgen en ging de rest op eigen gelegenheid verder.
Na de koffie werd de route vervolgd richting Col des Champs (1000 hm).
Nadat de champions op de col waren gearriveerd werd zij blij verrast door verzorger Wim die ons met heerlijke tomatensoep a la crème verwelkomde. We besloten meteen de lunch aldaar maar te nuttigen zodat we onderweg verder niet meer hoefde te stoppen.
Na de lunch volgende een hele slechte afdaling met slecht wegdek en zgn afwatergoten zodat we het rustig aan moesten doen.
Dit lukt niet altijd binnen de Bello’s en er was er zelf een de een bocht naar links te laat in schatte en bijna onvrijwillig op visite ging bij een Frans huisje.
Na de afdaling ging het weer bergop richting de laatste col van de dag. De col d’allos (1000 hm).
Op deze col werd er door diverse Bello’s weer afgezien wat bij een Bello resulteerde in de opmerking: dat zelf met dit weer je door het ijs kon zakken.
Na een geweldige laatste afdaling (waarbij diverse Arne nog tegen kwamen)werd de dag afgesloten op het terras van ons verblijf onder het genot van een drankje.
Het avond eten (verzorgd door Paula) was weer voortreffelijk zodat we de verloren energie weer aan konden vullen. Na nog een enkele speech van Fred en Roel gingen de meeste alweer vroeg naar bed voor de rit van morgen.

Wetenswaardigheden:
– Totale afstand van de dag 122 km
– Totale aantal hm 3300