Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

miss nederland

Vanochtend aan de start Wiebe, Ferry, Willem, Meindert en ik. Willem vraagt of ik al een beetje bijgekomen ben van het Miss Nederland gala. Gelukkig wel, maar het kostte nogal wat moeite. Al dat gekonkel, geritsel, gedoe achter de schermen en een Miss die van te voren bekend was. Tenminste, dat zijn de overige dames die deelnamen aan de verkiezing van mening. De ronde tafel van Maud was perfect geplaatst in de ronde zaal, aan de voet van de trap naar de catwalk, met stijf achter ons in een kring de voltallige jury. Alle acties op de catwalk van de kandidaten, inclusief diverse muzikale optredens, waren goed te zien. Zo nu en dan werd de jury om een reactie gevraagd en gingen de grote spotlights aan zodat onze tafel als een stel konijnen in grote lampen zaten te staren. Dat is binnenkort op TV te zien, benieuwd hoe verschrikt we daarop zullen kijken. We hebben van dichtbij kunnen zien dat de jury zeer relaxed was en nauwelijks behoefte had om in conclaaf te gaan, voor ons een veeg teken! Wat de TV betreft, van dit hele spektakel is een serie voor SBS6 gemaakt, die inmiddels ook al gestart is. Aflevering 1 is nog te zien onder de knop Terugkijken op zaterdag 4 september van 16.30 uur tot 17.00 getiteld Van Casting Tot Kroning. (De herhaling was zondag 5 september om 12.30 uur – zat ik nog net op de fiets). In deze eerste aflevering is de selectie in juni te zien van 50 deelneemsters terug naar de 10 finalisten. Angela de Jong zou 5 uit 5 sterren hebben gegeven voor dit programma.

Terug naar de zondag. Willem had een versleten crankstel en heeft dat afgelopen week miraculeus gerepareerd. Hij mocht dan ook de route bepalen en het werd de Achterhoek. Geen weerwoord van Ferry met een eigen route, hij moest op tijd thuis zijn; wat is dat toch met die Ellecommers? Het werd zowaar de korte route, hoewel bij thuiskomst toch 85 km op de Garmin stond. Via Doesburg 3x rechts/links en verderop meerdere soortgelijke combinaties kwamen we keurig op tijd aan bij Tiemessen in Etten, waar we allerhartelijkst werden ontvangen. Omdat Willem en ik het kopwerk deden, kan ik weinig melden over hetgeen in het peloton gebeurde. Bij de koffie weken Ferry en ik af van de gebruikelijke bestelling en verlustigden wij ons aan Stroopwafelgebak. Een aanrader voor het volgende bezoek, wel was het jammer dat veel koffielikeurtjes terug gingen. Het zal met Bello nooit wat worden met Frühschoppen.

De terugweg verliep voorspoedig via ’s Heerenberg en ’t Peeske. Als gevolg van een afgelopen ketting verliep de klim voor een enkeling wat lastig en kon in Beek even extra van de zon worden genoten. Direct na Beek bemoeide Ferry zich voor het eerst met de route en leidde ons voor Loerbeek van de route, wel echter perfect achter een lange optocht van tractoren en andere vervoermiddelen die op weg waren naar ? Na een zeer moeizame en tijdrovende inhaalactie was de weg weer voor ons alleen en kon met een keurig tempo Doesburg worden bereikt. Bij de stoplichten werd Ferry, in de wetenschap dat hij op tijd thuis zou komen, met een gerust hart richting Ellecom gestuurd. In Dieren en Laag-Soeren werden de overige Bello’s afgezet waarna ook ik lekker de tuin in kon.