Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Mijn bel

Mijn belevenissen op de weg dit weekend kunnen natuurlijk niet in de schaduw staan van de buitenlandse avonturen van Coen en Ferry (waar wij dankzij hun verslagen op de Bello-site van hebben kunnen meegenieten),  maar dat neemt niet weg dat ik daar toch even verslag van ga doen.
Omdat de weervooruitzichten prima waren en zaterdag ( en ook vandaag trouwens ) de Shimano Fiets Challenge voor race en ATB met vertrek vanuit Vaals werd gefietst, vertrokken Pia en ik vrijdagmorgen naar Zuid Limburg. Omdat het een last minute beslissing was had ik niet gereserveerd en kostte ons het zoeken naar een hotelletje de nodige tijd.  I.v.m. de voorjaarsvakantie was alles volgeboekt. De focus toen maar verlegd naar een onderkomen o.b.v. bed en breakfast en ook dat viel niet mee. Een laatste ingeving was Pension / B&B  ’t Reijmerhöfke in Reijmerstok in de buurt van Gulpen. Ruim 10 jaar geleden, in 1998 als ik mij niet vergis, heeft ons oud-lid Henk Post daar toen een weekend georganiseerd voor de Bello-leden met echtgenotes en kinderen, in de negentiger jaren een gebruikelijk fenomeen dat inmiddels in onbruik is geraakt. En ja hoor, met wat schuiven en passen konden we daar terecht. Ook daar is de tijd niet stil blijven staan. De dochter drijft nu het pension dat flink is opgeknapt maar de sfeer en gemoedelijkheid en een uitermate gunstige prijs/prestatieverhouding is gebleven. Misschien goed om er ook weer eens met onze fietsclub te gast te zijn.
Pia vermaakte zich zaterdag met een bezoekje aan Valkenburg waar ze op mijn ATB naar toe ging. Op de terugweg fietste ze de Cauberg op. Boven kwam ze tot de conclusie dat dat niet de juiste weg was dus maar weer naar beneden en via de Sibbegrubbe omhoog en verder naar Reijmerstok. En zoiets mag niet onvermeld blijven lijkt mij.
Zelf vertrok ik om 10.00 uur voor een 100 km. ( inclusief heen en terugfietsen 130 km. ) lange racetoertocht uit Vaals waar we gelijk begonnen met de beklimming van de Vaalserberg. Een groot deel van de tocht fietsten we door de Voerstreek in België met hele venijnige klimmetjes. Ik trof het dat ik zowel voor als na de ravitaillering in Bello-achtige groepjes terecht kwam. Dat droeg zeer bij aan mijn gemiddelde van 25,4 km bij een ruime 1.600 hoogtemeters. En ook voor het overige ( vul zelf maar in ) blijft het natuurlijk ook goed vertoeven in het Limburgse heuvelland.