Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Met Maarten in Brazi

Met Maarten in Brazilië, Ton op de Noordkaap en Coen, Ferry en Meindert met de JJC in de benen mocht je niet al te veel verwachten van de opkomst vanmorgen. Dat klopte ook. Maar toch waren 6 Bello ‘s aanwezig om de zondagmorgenrit te fietsen. Berend, Jan, Pieter, Willen, Rocus en Wiebe.
Toen schrijver dezes arriveerde was het delibereren over de route al gaande. Willem was bezig uit te leggen welke route hij in gedachten had. En dan denk je te weten dat je linea recta de Achterhoek induikt met koffie en een likeurtje in Etten. Nou beste lezer, vandaag was Willem helemaal van zijn geloof gevallen. Hij schetste een niet-Willemse-route door via de Schaapsallee/Burg. Bloemersweg de Posbank te ronden, afdalen via de Zijpenberg, de Emmapyramide weer omhoog en via de eerste weg links door Rozendaal en de fraaie buitenwijken van Velp de IJssel over te steken en langs de verbrandingsoven in Duiven en diverse landelijke weggetjes in de Achterhoek te geraken. Snap je het?
Dat moest wel mis gaan natuurlijk en dat ging ook gebeuren. Een paar keer sloegen we doodlopende weggetjes in en belandden we bij afgelegen hoven met bloedhonden die vervaarlijk blaffend ons snel deden omkeren om de juiste weg weer te zoeken.
Het plan was om bij de bakker in Elten de koffie te gebruiken. Grote bakken, lekkere taart en niet al te duur. Niet iedereen was daarvan gecharmeerd hetgeen bleek toen na het Peeske Pieter voorstelde de koers te verleggen naar Kasteel Huis Bergh in ’s Heerenberg. Enige tijd geleden hebben we daar ook een keer koffie gedronken en Pieter had dat in zijn geheugen opgeslagen.
Zo voorgesteld zo gedaan en een kwartiertje voor openingstijd namen wij plaats op het fraaie en zonovergoten terras waar de dienstdoende medewerkers ons heel snel lekkere koffie en heerlijk appelgebak en kersenvlaai voorschotelden. Pieter heeft er in de persoon van Jan een adept voor dit koffieadres bijgekregen. Mede misschien omdat de dobbelsteen hier gunstig voor hem rolde. Ik werd met een 6 de Bello die wordt geacht het verslag te schrijven.
Omdat enkelen ’s middags nog verplichtingen hadden was de vraag welke terugweg zou worden genomen. Terug over het Peeske of toch maar over Elten, inclusief de Elterberg en dan via Babberich en Zevenaar huiswaarts. Voor deze optie laatste werd gekozen en zo konden we na de Elterberg vandaag toch 391 hm. ( althans mijn volgens Sigma Rox 8.1 )bijschrijven, alsook zo bleek bij thuiskomst, 90 km.
Vervolgens ging het met gezwinde spoed, waarbij afwisselend op kop werd gereden maar de credits vooral uitgaan naar Pieter, Jan en Berend, huiswaarts. Al werd onderweg nog wel de afspraak gemaakt om Coen even dag te zeggen en hem voor morgen sterkte en een goed herstel toe te wensen. Jammer genoeg was er niemand thuis zodat wij die wensen graag via dit verslag aan hem overbrengen.