Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Laatste mooie herfsttocht op de racefiets?

Gisteren toch weer 5 man aan de start bij de Spar: Ferry, Pieter, Arre, Rocus en Willem.

Ferry had vooraf een routesuggestie opgestuurd via WhatsApp: een rondje van 85 km naar Wageningen. Prima uitgedacht met de heenweg tegen de wind in en de terugweg over de kale dijk met de wind achter. Dat leek een prima voorstel. In de praktijk bleek het echter wat venijniger, omdat op de heenweg er niet alleen tegenwind was, maar ook elke denkbare helling meegenomen werd.

We trokken bij de Spar meteen het bos in. Via de Weg langs de Heesch, de Plaggenweg en de Schaapsallee naar de Elsberg en vervolgens via de Lange Juffer en de Eerbeekseweg naar de Koningsweg. Verder onderweg: Pannenkoekenrestaurant den Strooper, Warnsborn, Doorwerth, Heveadorp, Oosterbeek en Renkum. Pauzedoel was de Wageningseberg. Vooral Pieter en Arre hadden er zin in, Ferry kon goed meekomen en Rocus en Willem hingen aan het elastiek.

Onderweg geen spatje regen en de weg droogde mooi op. Het enige dat op het weer aan te merken viel was het flinke temperatuurverschil tussen start en finish. Bij de start had ik net iets te weinig kleding en bij de finish juist weer veel te veel. Ferry deed zelfs in de pauze zijn beenstukken af.

In de pauze gesprekken over het dagelijkse nieuws en uiteraard ook over het feit of dit de laatste racefietstocht met goed weer zou zijn of dat er nog meer volgen. We zaten binnen, omdat zo vroeg op het terras nog niet bediend werd. Er was best een mooi zonnetje om buiten te kunnen zitten. Helaas was er niemand jarig geweest, zodat we een tikkie van Rocus tegemoet konden zien.

Na de koffiepauze met het Wageningse Veer naar de overkant. Hier materiaalpech van Ferry: een vastlopende ketting diende met zorg weer terug gelegd te worden. Met de wind in de rug over de Rijndijk terug langs Randwijk, Heteren, Driel naar Meinerswijk. Ouderwets stoempen van met name Pieter en Arre, waarbij de snelheden af en toe opliepen tot boven de 40. Bij Meinderswijk sloegen we linksaf de polder in. Een prachtige route langs de Rijn met aan de overkant de Arnhemse Rijnkade. Bij ’t Duifje via de Pleyweg de Rijn over. Onder de Westervoortsedijk door en dan over de Schaapsdijk naar de brug van de Europaweg.  Over de Breekdijk naar het Oude Lathumse Veer en verder langs de IJssel naar Rheden. Arre bracht ons nog naar De Steeg om dan naar huis te fietsen. Bij Ellecom gingen Pieter en Ferry er af. Ferry werd bedankt voor zijn mooie route en zo gingen Rocus en ik verder naar Dieren. Bij de wijngaard kreeg ik een lekke band waar ik met veel pompen nog ietsje verder mee kwam, maar het laatste stukje was lopen. Mooie tocht, maar zo werd het toch nog wel redelijk laat voor ik thuis was.