Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

In het wiel gaan zitten

Eerst maar even WeerOnLine raadplegen op de mobiele telefoon alvorens voorbereidingen te treffen om te gaan fietsen. Dat houdt niet over. Een strook buien nadert en dreigt water in het fietsen te gooien. Maar buiten is het (nog) droog. Wat te doen. Kom op Wiebe, niet zeuren, fietsen.
Dus ontbijt klaargemaakt, fietskleren aan, fiets uit de garage en dan begint het lichtjes te regenen.
Uit zijn appje om 8.14 uur blijkt dat Arne een eigen Bello-groepje heeft opgezet dat om 9.30 uur wil vertrekken.  Meindert heeft zich laten strikken. Die mannen laten dus de watervaste Bello ’s die zich om 8.30 uur bij de Spar vervoegen in hun vet gaarkoken. Dat wil je toch niet? Toch sluiten ook Roel en Willem zich bij de dissidenten aan.
In regenjas staat een eenzame Bello te wachten op gezelschap. Zich er al op voorbereidend dat hij vanmorgen in zijn uppie moet fietsen. Maarten is de naam. Omdat er verder niemand ten tonele verschijnt blijven we met twee man.  
Nadat  Maarten een rondje Laren heeft voorgesteld gaan we op pad.  Hoe aardig Maarten ook is, met zo ’n Bello wil je toch eigenlijk geen 90 km. ( zo blijkt na thuiskomst ) gaan fietsen als je met z’n tweeën bent en de beste jaren achter je liggen.
Gelukkig bestaat er zoiets als “ in het wiel gaan zitten “ en, omdat is bewezen dat de fietser in wiens wiel je zit daar ook voordeel van heeft, maak ik daar zonder schroom flink gebruik van.
Bij de brug in Hall begint het toch weer te regenen zodat we de regenjasjes aantrekken. Maar echt erg wordt het nooit. Met de wind in de rug trappen we met een snelheid van rond de 35 door de Voorsterklei en arriveren we enigszins bezweet door het dragen van de regenjasjes in Deventer. Omdat het droog is ( en droog zal blijven ) stoppen we de jasjes in de achterzak zodat we het stuk Deventer-Laren niet nat worden van het zweet door het dragen van de jasjes.
Met de ruimste wind dendert Maarten maar door en zo nu en dan neem ik even kop over om hem lucht te geven. In Laren laten we ons de koffie  goed smaken. Op de groepsapp maken we er melding van.Het kon natuurlijk niet uitblijven dat er een appje volgde. Uit Otterlooooooooo, waar de zon natuurlijk uitbundig scheen.
Via Lochem en de groene route naar Vorden koersen we met de nodige zij- en tegenwind richting de Veluwezoom. Door de weilanden en langs de IJssel arriveerden we om 12.15 uur bij het punt waar Maarten richting Rheden en schrijver richting Dieren fietst.. Met 90 km. op de teller en 3 uur onderweg ( met dank aan Maarten ) in best aanvaardbare weersomstandigheden hadden we een mooie sportieve zondagmorgen.