Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Herinneringsrit Coen

Herinneringsrit Coen

Zaterdag is er op ingetogen en liefdevolle wijze afscheid genomen van Coen. De volgende dag was er om 8.30 uur een zestal Bello’s (Ferry, Rocus, Willem, Meindert, Pieter en Ton) bij de Spar aanwezig voor de wekelijkse zondagsrit. Business as usual? Nee, dat kan niet. Zoals Ferry zaterdag bij de uitvaart op treffende wijze het unieke van Bello onder woorden heeft gebracht van lotsverbondenheid en samenhorigheid bij moeilijke omstandigheden, zijn onze gedachten natuurlijk steeds bij Coen. De positieve uitstraling van Coen heeft Bello extra glans gegeven.
Het was daarom dan ook de opzet om vandaag (zondag) er een herinneringsrit aan Coen van te maken. Ferry heeft in zijn GPS een rit staan (een erfenisje van Coen) die hij samen met Coen nog onlangs heeft gereden. Het was een soort sterrit om Apeldoorn heen. Een lichte variant van een trainingsrit van Coen die normaal meer hoogtemeters heeft. Goed voor ons, zodat we de tijd hadden om met onze gedachten bij Coen te zijn. De tocht ging via het kanaal,  Teuge, Beemte, Wenum,  Berg en Bos naar het terras van de Cantharel in Apeldoorn. Voor Bello een primeur, maar niet voor Ferry zoals blijkt uit een selfie met hemzelf, Coen en Ferry’s toevallig aanwezige schoonzus op hetzelfde terras: drie vrolijke mensen. Bij de Schalterdalweg namen we afscheid van elkaar voor de kortste reis naar huis. Op mijn teller 108 km. Deze rit willen we jaarlijks omstreeks deze tijd van het jaar herhalen als herinneringsmonument aan Coen.

Ook bij de volgende ritten zal Coen nog lang aanwezig blijven. Als er weer eens wordt gereden om als eerste boven te zijn, kijk dan goed om je heen want grote kans, dat er toch nog één eerder was.
Volgende week is het voor ons wintertijd; de start is dan om 9.00 uur bij de Spar.