Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Hallo Bell

Hallo Bellonisten, Jullie hebben in het kleurrijke verslag van Wiebe al kunnen lezen dat hij de weg racerij afgelopen zondag ontrouw is geworden. De verlijdingen van de ATB waren te groot! Ik wilde deze zondag nog wel op de weg mijn kilometers maken. Ik dacht dat ik me met mijn terugglopen conditie wel bij de groep Eerbeek kon aansluiten. Wie schetst mijn verbazing, toen ik na een heerlijk lange nacht om half tien Rokus, Aart en Meeuwis op hun ATB aantrof. Al snel besloot ik om dan maar alleen mijn weg te gaan. We spraken af in het chauffeurscafe in Beekbergen. Ik koos de opgang naar de posbank via Laag-Soeren. Het koste me veel moeite om op gang te komen o deze frisse herfstochtend, masar geleidelijk werden mijn benen steeds beter doorbloed en op de Emma-pyramide kwam heel langzaam iets van het ‘oude’ tempo terug. Bij kasteel Rozendaal wordt de weg verbouwd. Een of andere oligofreen heeft bedacht dat er drempels moeten komen in de afdaling bij de residence. Hier zullen dus meerdere wielrenners worden gelanceerd; let dus op!! Toen ik na de klim en het rozendaalse veld de weg naar Terlet opdraaide werd ik door een comfortabel groepje van vier wielrenners ingelopen. Ik kon lekker in de luwte mee en kwam echt op temperatuur, zodat ik in de tempo-versnellingen bij de klim onder het ecoduct mee kon komen. Met een snelheid van steeds rond de 33 km/h kon ik doortrekken naar het chauffeurscafe, wat voor het groepje van 4 te machtig bleek(heerlijk gevoel, toen ik ze losreed en wegbleef!) Tot mijn verrassing trof iik buiten de 3 eerder genoemden ook Bert in het cafe aan. Hij vertelde met veel moeite via ‘alpe d’huez’, althans zo voelde een aantal klimmetjes naar Beekbergen te zijn gekomen. Met Bert ben ik na de koffie dan ook een heel eind opgereden, totdat hij naar Twello en ik naar Hall afsloegen. Beste ATB-ers jullie weten niet wat je gisteren gemist hebt. Ik hoop jullie allemaal bij Pieter komende vrijdag te treffen. Groeten, Roel Simonis