Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

GGBBHT

Vandaag is de schatkamer van Bello verrijkt met een ´nieuw´ relikwie, namelijk GGBBHT. Naast de alleen voor intimi bekende en geadoreerde relieken zoals GBBT, GBTT, B3D, B4D, KBK, nu dan de GGBBHT: Grote Gelderse Bello Bos en Heide Tocht. Dankzij de gezamenlijke vondst hiervan door Wiebe en Roel is de statuur van Bello verder opgepoetst.
Alvorens hieraan te kunnen deelnemen moet je eerst naar Dieren toe. Voor mij een tochtje van ca. 26 km. Niet via een geplande snelle fietsroute waarop je veilig en comfortabel en snel in Dieren kan komen, maar via de Hoofdweg in Velp en verder de Rijksweg. Helaas zal er een dergelijke fietsroute er niet komen door kortzichtig handelen van de gemeente Rheden. Opnieuw trekt de fietser weer aan het kortste eind.

Na deze bespiegelingen nu dan het verslag van onze bijzondere rit. Bijzonder omdat de rit vrijwel geheel door bos en heide ging. Onze koffiestop zou zijn in Otterlo: idee van Wiebe. Natuurlijk niet rechtstreeks naar Otterlo, maar een echte natuurtocht. Wiebe wees ons de weg. Alsof hij door de duivel achtervolgd werd, ging hij als een jonge zeventiger er vandoor, waardoor wij hem bij de eerste beste kruising al uit het oog hadden verloren. Via de gluiperige stijgingen van de Lange Juffer, Imboschweg ging het richting Terlet; hierna de Koningweg, Oud Reemst, Mossel naar Otterlo. Niet naar ons bekende koffieadres cottage Carnegie (is gesloten), maar naar De Sterrenberg. Een koffiestop die past bij de Bello-statuur. Het gebak van Carnegie was altijd onovertreffelijk, maar ook bij De Sterrenberg kan je een goed kopje koffie met iets erbij nemen. Na de pauze over steeds drukker wordende fietspaden in een fors tempo richting A50.  Wiebe als wegkapitein moest af en toe de koplopers tot de orde roepen om de bende bij elkaar te houden. Ter hoogte van Terlet nam ik afscheid van Meindert, Wiebe, Roel en Ferry en fietste ik in een wat rustiger tempo terug naar de Schuytgraaf. Totaal 104 km.