Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Flexibel Bello

Bello staat tegenwoordig ook voor flexibiliteit. Zeer slecht op zondag? Laten we dan de maandag pakken. En, ook al is het bijna de kortste dag van het jaar, op verzoek een kwartiertje eerder starten, is ook geen probleem.

Zo werd het op maandagmorgen plots druk bij de Spar, zes Bello’s op hun mtb’s. Zo vroeg dat twee Bello’s verlichting op hun fiets hadden aangebracht. Toegegeven moest worden dat het gebruik van zonnebrillen niet bevorderlijk is voor goed zicht in schemertijd.

Ferry had weer een fijne route voorbereid, hoewel het Natuurbeheer zich daar niet helemaal aan houdt. Papendal was de pauzeplek, zodat een aantal minder frequent gefietste bossen werden doorkruist waarin de natuur, al dan niet door mensenhanden geholpen, haar eigen gang was gegaan. Flexibel werd daarmee omgegaan, zelfs een bewuste splitsing van de groep werd moeiteloos opgevangen.

Om half elf melden we ons netjes bij Van der Valk waar we vriendelijk worden ontvangen en plaats kunnen nemen aan een mooie grote tafel waar we met z’n zessen op goede afstand van elkaar kunnen zitten. Dat het op maandag anders is, blijkt wel uit feit dat slechts drie appelgebak werd besteld. Galant als we zijn, werd het teveel uitgeserveerde vierde gebakje dan ook maar opgegeten.

Ook de terugweg leverde een aantal afgesloten paden op, zodat hier en daar een extra lus moest worden gereden, maar van de hoogtepunten als Papendal, Warnsborn, hoog over bij knooppunt Waterberg en de Emma Pyramide kon weer worden genoten.

Een prachtige rit, zonder Strava, dus voor de geïnteresseerden: vanuit Eerbeek 60,24 km, maximale hartslag 160, 440 hoogtemeters en 2000 kcal verbrand. En net voldoende op tijd thuis om ook nog de fiets te kunnen schoonmaken, want na deze verregende zondag was het inderdaad drijfnat in het bos.