Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De laatste zondagse ATB rit van 2018 van Club Bell

Na praktisch de hele maand December verhinderd te zijn geweest, vandaag eindelijk weer eens de mogelijkheid om te gaan. Lekker weer, niet koud en geen regen voor de ochtend voorspelt, dus dan verwacht je eigenlijk een hoge opkomst.
Zeker na de Kerstdagen kunnen alle goede voornemens in de praktijk worden gebracht, of hebben de Bello's die niet?
Om kwart voor negen kwam Ferry me ophalen, geen Henk deze keer, dus op naar De Spar. Rocus stond ons al op te wachten en ook even later kwam snelle Jelle, oh nee Wiebe, al op de elektrische ATB aangesneld. Helaas bleef het aantal ook vandaag beperkt tot vier man. Nadat zowel Ferry als ik even op de fiets van Wiebe een klein stukje mochten rijden was het tijd om te gaan. Ik wacht trouwens denk ik niet tot mijn 75ste om een dergelijke fiets aan te schaffen, voelt wel heel fijn!!
Het chauffeurscaffé was onze bestemming voor de koffie en met voornamelijk Ferry op kop werd er zoveel mogelijk van de normale route afgeweken en desondanks arriveerden we rond de normale tijd bij Mendel. Tijdens de koffie kwamen min of meer de gebruikelijke zaken ter sprake, het komend Schier weekend en de organisatie van de GBBT.
Na de pauze werd gekozen om het gebied tegenover Mendel te verkennen, de Verene, schrijf ik het zo goed?, kon het niet zo snel lezen toen we het gebied verlieten en Wiebe me wees op de naam op een schuur, die man gaat ook zo snel !!
Vervolgens koos Ferry het Deelerwoud om door heen te fietsen, normaal gesproken kiezen we dan het tunneltje om weer richting de Loenermark te gaan, maar nee vandaag dus niet en bleven we in het Deelerwoud  Met weer Ferry op kop  en ook nog eens met een fors tempo, ging het helemaal naar het eind waar we bij het cross circuit uitkwamen, hier werd druk geracet, hebben nog heel even staan kijken naar de geweldige sprongen die ze maken. Vervolgens werd koers gezet naar het Rozendaalse veld, maar net dat ik dacht aan te moeten zetten voor de steile klim, werd door Wiebe beslist dat we het pad richting Van Ark op moesten. Uiteindelijk  via allerlei kleine paadjes belanden we op het fietspad richting de boswachterswoningen waar de klim begint richting de Elsberg, ondertussen voelde ik mijn benen al flink en ik was blij dat we boven waren, hier namen we afscheid van Rocus, die in de klim  Ferry goed kon bijhouden. We kozen voor de afdaling van de Lange Juffer, waarbij Wiebe op een gegeven moment de route naar Dieren nam. Na 57 kilometers en de nodige hoogtemeters waren we om goed half één weer thuis. Mooie rit vandaag, ik wens jullie allemaal een goede jaarwisseling en tot begin januari.