Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De eerste virtuele rit van Bello!

Quroronawise zat het er natuurlijk aan te komen: een volledig virtuele Bellofietsrit. Ondanks de gevorderde leeftijd en dito onwennigheid met digitale platforms, hebben Roel en ondergetekende een afspraak gemaakt om elkaar te treffen in de wondere wereld van Watopia. Zwift dus, inderdaad.

Na even wat gepiel met de techniek geschiedde het dat ik mij op maandag 11 januari jl. om 17.00 bevond op een golvende bergweg, vlakbij een draaiende Spaanse uitziende molen, en daar verscheen opeens Roel aan de start. Om 17.00 uur mochten we, en we gingen er met gezwinde spoed vandoor, ik mocht als tocht-organisator voorop, maar Roel bleef meteen in mijn wiel, en zo wisselden we elkaar, in de wind van de ander, in een fraai tempo steeds af. De tocht was spectaculair, door Mexicaanse jungle, kleurrijke bloemen, apen, Maya tempels en ruïnes, watervallen,  door een grottencomplex, een steile houten hangbrug, met vulkanen en bergen in de verte…

En omdat we alle andere fietsers hadden weggefilterd, hadden we die wereld  helemaal voor ons alleen.

Met zo’n 21 km op de teller, kwamen we – zoals dat in Belloverslagen veelal heet – “uitgeput maar voldaan” aan. Waarbij Roel me natuurlijk voor het einde toch inhaalde. Het gemiddelde lag niet zo hoog, omdat het voor een groot deel onverhard was en af en toe flink steil. Maar toch!

Wie meer wil weten over het virtueel samen fietsen kan uiteraard contact opnemen voor tips en tricks.

Vereist: een smart trainer en abonnement op Zwift.