Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Als je op

Als je op zondagochtend wakker wordt na een gezellig en wijnovergoten verjaardagsfeestje van de avond daarvoor en de regen klettert tegen het raam dan nodigt dat niet uit tot een fietstocht. Gelukkig voorspelt de buienradar rond negen uur opklaringen en een bleek herfstzonnetje. De kater moet worden verdreven en wat helpt daar beter tegen, dan een frisse neus op de Veluwe. Tot 8.59u sta ik eenzaam bij de Spar. Terwijl ik alternatieve plannen sta te bedenken, komt Arre het aantal Bello’s verdubbelen. Magere opkomst maar de andere Bello’s zitten natuurlijk op Schier.

Het seizoen is nog jong, de belastbaarheid is ook in dat opzicht niet al te hoog, dus de vraag is helder:  hoe komen we zonder al te zware belasting, met redelijk droge voeten bij koffie en gebak.  We besluiten over het hoge zand richting Victoria te gaan.  Na een tocht over drassige paadjes fietsen we onder een stralende zon langs de uitkijkpost (?) en de de schapenwijde richting Otterlo.

Bij Victoria treffen we de boswachter die net terug is van een wandeltocht. Hij laat ons weten dat hij enkele tientallen edelherten en damherten heeft gespot. ‘Er zijn er veel teveel’ laat hij ons fijntjes weten, de tijd is rijp voor flink wat afschot. Wilde zwijnen heeft hij niet gezien, maar met zo’n mastjaar  liggen die overdag volgevreten onder de bomen.

We ontdoen ons van een laagje modder en nemen beiden een luxe fauteuil bij de open haard. De koffie en het appelgebak smaken prima. En als Arre me vertelt dat de versnapering v oor zijn rekening is, kan deze tocht helemaal niet meer tegenvallen. Ik was onvoldoende bij stem dus ik heb niet gezongen; halen we bij gelegenheid wel weer in als er een echt Bello-koor present is. Als tegen prestatie bied ik aan het verslag te schrijven, een presentje dat Arre dankbaar aanvaardt.  

We besluiten Spar-waarts te gaan en na wat omzwervingen komen we in de buurt van Mendel en vinden we al snel de weg naar Dieren terug.  Arre neemt de afslag richting Rheden en met ruim 45 kilometer op de teller arriveer ik rond 12.15u. bij m’n auto. Lekker verfrist en naar huis, douche, brunch en dan op weg naar een volgend verjaardagsfeestje! En dan start de werkweek met een weer met een overvolle agenda. Een slecht excuus voor dit verlate verslag, maar het is niet anders………