Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

 

 

Merano ; Hotel Europa Splendid
20.15 uur

GBBT: Dag nul.
Zo de eerste 4130 Hoogtemeters zitten er op.
Een pittige dag dus, met zo’n slordige 1100 km en 13 uur reistijd met de diverse auto’s.
Deze ochtend in alle vroegte zijn de subgroepjes op weg gegaan naar Merano.
Alleen Wiebe en Meindert hebben het genoegen gehad uit te slapen, rustig te ontbijten en na een of meer tassen, oder vielleicht ja känchen koffie, rustig op pad te gaan, voor hun laatste 500 km.
Ondanks hun latere vertrek uit Karlsruhe waren zij al vroeg in Merano. In ieder geval waren onze weekendtassen en waren de fietsen al uitgeladen en in in de garage gezet. Rond 17.00 uur waren alle Bello Oost, Noord en Zuid leden al gearriveerd. Allen hebben heerliojk genoten van een of meer biertjes in de zon.
Wiebe stond ons, Bello West (inclusief chauffeur Wim) na onze telefonische aankondiging al op te wachten Wiebe dank!
Ja en daarna werd het wachten op de Westerlingen. Weliswaar ook om 7.00uur al ruimschoots op weg, maar een extra 125 km loop je niet zo maar in. Bovendien loop je ho=e later hoe meer risico op vertragingen. En dat bleek ook de werkelijkheid. Om 19.45 uur was wel iedereen aanwezig. Alle auto’s hadden braaf hun werk gedaan. Al heel snel laafde men zich aan een heerlijk glas bier of wijn. En ‘iedereen/men’ betekent dit jaar: 18 man:
1 Arne 7 Aart* 13 Roel
2 Erik 8 Maarten 14 Ruud
3 Ferry 9 Meindert * 15 Ton
4 Frank 10 Pieter 16 Wiebe
5 Fred 11 Rijck 17 Willem
6 Harry 12 Rocus 18 Wim

Een lange lijst namen en heel lange volle tafel voor het diner: Héérlijk buiten in de warmte.
De geheelonthouders voor zover aanwezig, de gematigden en de veel gebruikers willekeurig doorelkaar..
Wie goed in het route boek heeft gekeken heeft gezien dat we ‘neergestreken’ waren in Hotel Europe Splendid aan de Vrijheidslaan En die naam van het hotel was niet overdone: Vier sterren design. Het hotel Europe is er beter aan toe dan Europe zelf en Italië als geheel. Genieten tijdens de slaap voor de eerste en de laatste keer in een SPLENDID hotel

Tot zoer het verslag.
Hierna volgt een voorspellende blik naar de gebeurtenissen later op de avond.
Al snel werd er gegeten en werd dit onderbroken door belangrijke mededelingen van de zijde van Il President en van de Koersdirectie. De beoogde gele truidrager Wiebe achtte het in onnavolgbare redenaties van belang om de gele trui op de eerste dag te laten dragen door een nieuwkomer in de GBBT omgeving en bijnen ook in de belle acthviteiten van dit jaar: Aart van de Berg. Wat fietsters kwaliteiten was Aart een Dark Horse die we het beste in de gele trui in de gaten konden houden; daarom dus Il Presidente niet in het geel.
Heel opmerkelijk riep Wiebe NIET op Wiebe riep op om morgen in Bello tenue (Ton het nieuwe shirt wordt bedoeld) te verschijnen. Wat een vertrouwen. Later bleek dat Noord het tenue vergeten was. Erik biechte het en public schuldbewust op, en terecht. Na een of meer expresso’s trok iedereen naar hun eigen of gezamenlijke kamer. Op de hotel gangen was het spoedig stil. Geen gesnurk te horen, maar of allen snel in slaap konden vallen is nu nog niet duidelijk.
Morgen de Nigra en de Costalunga, met naar verwachting een stralend blauwe lucht!
Oogjes dicht en snaveltjes toe
Morgen gezond weer op!