Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Noordkaap Een ver

Noordkaap

Een verslag van de fietsreis naar de Noordkaap ( en verder) zou goed passen bij de jubileumeditie van het duizendste Bello verslag.  Maarten is me met wat gesteggel met zijn ritverslag van Maastricht voor geweest.
Onze fietreis startte in A op de Lofoten. Een logischer begin is niet mogelijk. Vanaf Schiphol zijn we naar Bodo gevlogen en met de ferry overgestoken naar de Lofoten, een indrukwekkende eilandengroep voor de Noorse kust. Het was de eerste dagen warm, maar het weer is hier veranderlijk en nu is het fris. De sneeuw ligt hier nog volop in de bergen. De volgende eilandengroep is Vesteraelen. 
in Tromso waar we laat in de avond met regen aankwamen, namen we onze intrek in het gloednieuwe hotel the Edge. Een uitgebreid visontbijt met zalm,  garnalen en haring kregen we voorgeschoteld. Er was echter nog veel meer lekkers,  maar we zaten vol.De volgende overnachting was in Skjervoy ( daar moet je geweest zijn). Een groter contrast met de  ‘camping’ al daar is niet mogelijk. Douchen was niet mogelijk, gelukkig was er een toilet. Zo zie je maar, we gaan voor het avontuur en niet voor de vaste prik van appeltaart met slagroom. 
Op 12 juni zijn we op de Noordkaap geweest. Vanaf Honningsvag is het 32 km met 900 hoogtemeters. Het weer is hier nog veranderlijker dan in de rest van Noorwegen. Zon( een beetje), regen , windstil en windstoten wisselden elkaar snel af. Foto’s gemaakt en het bezoekerscentrum bezocht. Met de klim hadden we geen moeite.

De meeste fietskilometers komen nog. Op naar Lapland, Finland, Zweden, de Heimat en dan naar huis.
De voorspelling voor Lapland luidt:
Laaghangende wolken muggen en op klomphoogte venijnige knutjes.  Plaatselijk kans op horzels. 
alles goed met ons.