Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Coronavrij fietsen in Oostenrijk.


Willem had zijn Tacx zo hard en langdurig bereden dat zij (niet Willem) geblesseerd was geraakt en terug naar de fabriek moest voor een nieuwe motor. Daardoor kon hij (Willem) helaas niet meerijden met onze Zwift-rit in Oostenrijk. Roel en ondergetekende waren de enige deelnemers, die ditmaal reeds om half elf  ‘s ochtends de bergen in trokken.

Terwijl in Nederland de regen weer eens vanuit de loodgrijze hemel tegen de ramen kletterde, troffen wij ons in de zonovergoten straten van Innsbruck. Daar ontstonden echter spoedig enige technische problemen, waardoor Roel op een voorsprong van een paar minuten kwam, die ik gelukkig door keihard fietsen wist in te lopen. Na oversteek van de Brenner autobahn begint de klim van de Lanzer Kopf, met zo’n 450 hm, goed te doen met stukken van 6-8 procent, maar ook gemene uitschieters naar 10 en hoger.

Er lag gelukkig geen sneeuw en daarom waren er ook geen Corona-infested wintersporters. Slechts een paar andere wielrenners, die wij fluitend inhaalden.

We gingen aardig gelijk op, en toen de top met een nog een paar kilometer te gaan in zicht kwam, vond ik het tijd voor een demarragepoging. Ondanks iets teveel Marques de Riscal en Nonino riserva (Rioja resp Grappa) de avond tevoren had ik goede benen, terwijl Roel het voordeel van zijn dry-january niet kon verzilveren. Of hij had er gewoon geen zin in. Maar hoe dat ook zij, na het passeren van het hoogste punt reed ik opeens in een heuse bolletjestrui, die door onzichtbare digitale hand om mijn schouders was gelegd.

Ik heb vervolgens netjes op Roel gewacht, en we hebben samen de afdaling terug naar de stad gemaakt. Het alpine landschap is zo realistisch dat ik erg naar de komende GBBT ging verlangen. Over de rivier, langs het spoor, door het oude centrum, met een gemeen slotklimmetje op het eind. Na een dik uur fietsen was het rondje van bijna 23 km compleet en vonden we het mooi geweest. Goede training, jammer dat er nog steeds geen andere Bello’s ons vergezellen.

Een goed, gelukkig, gezond en hopelijk gauw weer normaal 2022 voor alle Bello’s!

Rijck